Trafik Cezası İtiraz Yöntemi Nedir? Trafik Cezası İtiraz Nasıl Yapılır?
Türkiyede aracı olan hemen hemen herkes trafik cezası ile karşı karşıya kalmaktadır. Peki; bu can yakıcı trafik cezalarını iptal ettirme durumu var mı? Trafik cezaları kesin iptal olur mu? Trafik cezalarının iptal edilmesi için ne yapmalıyım?

Trafik Cezasına İtirazda Süre Sınırı Kaç Gündür?
Eğerki; trafik cezası sizin yüzünüze karşı; yani; bu ceza ehliyetinize yazılmışsa; cezanın yazıldığı günden itibaren 15 (On beş) gün içerisinde itiraz etmelisiniz.
İkinci durumda ise; trafik cezası; araç plakasına yazılmışsa; yani ceza ehliyetinize değilde; arkanızdan araç tescil plakasına yazılmışsa; bu cezanın ikamet adresinize ya da iş adresinize tebliğ edildiği günden başlayarak 15 (On Beş) gündür.
Diger bir durum ise; egerki araç plakanıza yazılan bu ceza size 10 gün içinde tebliğ edilmezse; otomatikmen dava açma hakkınız doğar.
Trafik Cezası İtiraz’ı Nasıl Yapılır?
Öncelikle; bulunduğunuz ilde trafik mahkemesi varsa; trafik mahkemesine; yoksa; sulh ceza hakimliğine giderek dava açmanız gerekir.
Eğerki; trafik cezasını bulunduğunuz ilden; başka bir ilde yediyseniz; bulunduğunuz ilin Sulh Ceza Hakimliğine giderek; Ceza yediğiniz ilin Sulh Ceza Hakimliğine dava açacağınızı bildirmeniz gerekir.
Trafik Cezası İtiraz İçin Gerekli Evraklar Nelerdir ?
Sulh ceza hakimliklerine trafik cezası açmak için gerekli olan belgeler şunlardır:
Trafik Davası Açmak İçin Dilekçe
Araç Ruhsatının Fotokobisi
Ehliyet ve Kimlik Fotokobisi
Trafik Cezasının Fotokobisi
Trafik Tebliğatının Fotokobisi
Trafik Cezasını erken ödediyseniz; ödemr dekontu.
İlginizi Çekebilir:PARK CEZASI NE KADAR 2019
Bu 7 Belgeyi hazırlayarak; sulh ceza hakimliklerine; Trafik Cezası İtiraz sürecini başlatabilirsiniz.
Trafik Cezasını Sorgulamak İçin PTT Ceza Sorgu Sayfası
Ayrıca; tarafınıza yazılan trafik cezalarını; cezanın size tebliğ edildiği tarihten itibaren, 15 gün içerisinde öderseniz; trafik cezası %25 indirime gider.
Trafik Cezasına Itiraz Dilekçesi İndir.