KASK TAKMAMA CEZASI

Kask Takmama Cezası Ne Kadardır? 2019

KASK TAKMADAN MOTOR SÜRMEK?

Motorsiklet Kullanırken Kask Takmadan Trafikte Seyir Etmeniz Halinde; Trafik Polisi Size Kask Takmama Cezası’nı Hangi Maddeden; Kaç TL, Kask Takmama Cezası Yazacak?


Kask takmama trafiğe çıkarsanız ne olur?
Kasksız motor kullanmanın cezası nedir? Kasksız motora binmenin cezası nedir? 2019 yılı kask cezası kaç TL’dir gibi; tüm Bu sorularınızın cevaplarını Medya Fatih olarak sizler için derledik.


2019 yılı kask takmadan motor sürmenin, kask takmadan trafiğe çıkmanın cezası, ceza miktarı ve ceza kanunu maddesi nelerdir? Hemen başlayalım.


Kask takmama cezasını 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ( KTK) madde; 78/1B maddesinden trafik idari yaptırım para cezası yazılır.

2019 Kask Takmama Cezası Ne Kadardır?

Motor, motorsiklet ve elektrikli bisiklet sürerken; kask ve koruma gözlüğü takmamanın 2019 yılı ceza miktarları 108.00 ₺ (Yüz Sekiz) Türk lirasıdır.

KASK TAKMAMA CEZASI
KASK TAKMAMA CEZASI

Kask Takmama Cezasının Erken Ödeme İndirimi Var mıdır?

Evet kask takmama cezasının erken ödeme indirimi vardır Bu cezanın size tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde PTT şubeleri anlaşmalı bankalar bankaların cep ve internet şubeleri vergi dairelerine ödemeniz durumunda; kask takmama cezası olan 108 ₺; %25 indirime giderek; 81.00 ₺ (Seksen Bir) Türk Lirasına düşer.

2019 Yılı Kask Cezasının Ceza Puanı Kaç Puandır?

2019 yılı; motosiklet, bisiklet, elektrikli bisiklet sürerken ve koruma gözlüğü ve koruma başlığı (kask) takmamanın ceza puanı 15 puandır.

15 ceza puanı Ehliyetinizine eklenir. Bir (1) sene içerisinde 100 ceza puanını doldurursanız; ehliyetinize 2 ay süreyle geçici olarak el konulur ve 2 ay ehliyetsiz gezmek zorunda kalırsınız.

Bu 2 ay süresince ehliyetsiz sürücü işlemi görürsünüz.

Yani ehliyetinize 2 ay süreyle geçici olarak el konulduğu için; sizde yine motosiklet veya arabanız varsa arabayla trafiğe çıkmanız durumunda; benim daha önce ehliyetim vardı; sistemde ehliyetim kayıtlıydı yanlışına kapılmayın.


Sizin ehliyetinize el konulduğu günden itibaren; 2 ay, yani 60 gün geçici olarak iptal edildiğinden; ehliyetsiz sürücü muamelesi görürsünüz.


Eğer ki araç sahibi siz değilseniz; araç başka birinin üzerine kayıtlıysa; size 2018 Türk Liras;ı araç sahibine de 2018 Türk Lirası olmak üzere; 4036 Türk Lirası ehliyetsiz araç kullanma cezası yazılır.

Fakat araç sahibi sizsiniz; o zaman ceza teke düşer. Yani 2018 Türk Lirası ceza yersiniz.


Aracınız size teslim edilmez. Çünkü; ehliyetiniz olmadığı için; o aracı sürmeye yetecek derecedeki ehliyetli bir sürücü çağırmanız istenir.


Ehliyetli bir sürücü çağıramazsanız veya o anda ehliyetli bir kişiye ulaşamazsanız; aracınız çekici vasıtasıyla yediemin otoparkına çektirilir.

Bu durumda size ek maliyetler getirir. ortalama ve çekici parası 200-250 Türk Lirası kadardır.


Çekici vasıtasıyla Yediemin otoparkına Çektirilen Aracınız; Yediemin otoparkında bir gün dahi kalsa; ayriyeten kaldığı günün parasını da ödemek zorunda kalırsınız.


Ortalama günlük Yediemin Otopark parası 20 – 25 lira civarındadır. 200 TL çekiciye, 25 TL’de 1 gün kaldığı için Yediemin otoparkına para vermek durumunda kalarak; toplam yemiş olduğunuz ceza ile birlikte 2280 TL gibi bir mebla ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Trafik Daire Başkanlığına Motor,motosiklet,mopet ve bisiklet sürerken kask takma ve kask takmama konuları tıkla sor.

Kask Takmama Cezasının Trafikten Men etme Durumu Var mıdır?

Kask cezasının trafikten meni, evrakların iptali gibi bir durum söz konusu değildir.

Sadece 100 ceza puanını doldurursanız; ehliyetinize 2 ay geçici olarak el konulur; Hepsi bu kadardır.


İlginizi Çekebilir:ENGELLİ ARAÇLARA AYRILAN YERLERE PARK ETMENİN 2019 YILI CEZASI?

Media Fatih olarak tavsiyemiz; motor, motosiklet, mopet, Hatta bisiklet sürerken bile; kaza durumlarında fazla hasar görmemek; fazla yaralanmamak için; lütfen; kask, koruma gözlüğü ve koruma başlıklarımızı takalım.

Arkamızdaki yolcuların da takmasını sağlayalım. Basit bir devrilmede bile kafamızı, eklemlerimizi yere vurma durumunda; ağır hasarlar, ölümle sonuçlanabilecek kazalar meydana gelebilir.

Daha önce yaşanmış olaylara baktığımızda; 1 metreden devrilen,1 metre mesaden düşen insanların öldüğünü görmüştük.

Bu yüzden; lütfen sevdiklerimizi bize hasret bırakmak zorunda kalmayalım. Kask ve koruma gözlüklerimizi motosiklet sürerken, bisiklet sürerken takalım.

Medya Fatih Kask Takmadan Trafiğe Çıkmanızı Istemez.Lütfen Kask ve Koruma Gözlüğü Takalım.Kıralan Kafamız olmasın; kask olsun.

Bir cevap yazın: